Kabeljauw met Spinazie en Courgette
Benodigdheden:
- Oven
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Spatel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten:
- 4 kabeljauwfilets (circa 150 gram per stuk)
- 400 gram verse spinazie
- 1 grote courgette
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
- Optioneel: citroensap
Bereidingstijd:
35 minuten
Te nemen stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snijd de courgette in dunne plakjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook kort aan.
- Voeg spinazie toe aan de pan en laat slinken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Spreid de spinazie uit in de ovenschaal en leg de plakjes courgette eroverheen.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg deze bovenop de courgette.
- Schenk de kookroom over de kabeljauw en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht in circa 20-25 minuten gaar.
- Optioneel: Besprenkel het gerecht met een beetje citroensap voor serveren.
Serveren:
Serveer de gebakken kabeljauw met spinazie en courgette direct uit de oven. Perfect te combineren met een lichte salade of wat gekookte aardappelen.