Kabeljauw met Komkommer en Dille
Geniet van een fris en smaakvol gerecht met dit eenvoudige recept voor kabeljauw met komkommer en dille. Perfect voor een lichte maaltijd die zowel gezond als heerlijk is.
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Mengkom
- Aluminiumfolie
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
- 1 grote komkommer, in dunne plakjes
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 citroen, in schijfjes
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 30 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en kruid ze met zout en peper.
- In een mengkom, combineer de gesneden komkommer met de fijngehakte dille, knoflook, en olijfolie. Meng goed door elkaar.
- Verdeel het komkommer-dillemengsel over de kabeljauwfilets.
- Leg een paar schijfjes citroen op de kabeljauw.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de kabeljauw gaar is en makkelijk uit elkaar valt met een vork.
- Haal de schaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie.
- Dien de kabeljauw warm op, gegarneerd met wat extra verse dille en eventueel een partje citroen.
Eet smakelijk!