Kabeljauw in een Bouillon met Prei Recept
Geniet van een lichte en smaakvolle maaltijd met dit eenvoudige recept voor kabeljauw in een bouillon met prei. Uitstekend voor een doordeweekse avond of een gezonde lunch.
Benodigdheden
- Grote pan of soeppan
- Snijplank
- Scherp mes
- Leesbril (optioneel voor het lezen van de kleine letters op de kruidenpotjes)
Ingrediënten
- 400 gram kabeljauwfilet, in moten
- 2 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 liter visbouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 30 minuten
Bereidingsstappen
- Verhit de olie: Verwarm de olijfolie in de pan op medium vuur.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de prei toe: Doe de gesneden prei in de pan en bak kort mee totdat de prei zacht begint te worden.
- Giet de bouillon erbij: Voeg de visbouillon toe samen met de gedroogde tijm en breng het geheel aan de kook.
- Kook de kabeljauw: Leg de moten kabeljauw in de kokende bouillon en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes koken, of tot de vis gaar is.
- Seizoen: Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer: Verdeel de kabeljauw en bouillon over de borden en garneer met verse peterselie.
Tips
Probeer dit gerecht ook eens met andere soorten vis zoals zalm of schelvis voor variatie. Voeg voor een Oosterse twist enkele druppels sesamolie en wat verse gember toe aan de bouillon.