Italiaanse Minestrone Soep uit de Dutch Oven
Een heerlijke, vullende Italiaanse klassieker perfect voor elke gelegenheid. Hier is hoe je een authentieke Minestrone soep maakt in een Dutch Oven.
Benodigdheden
- Dutch Oven (gietijzeren pot)
- Schilmesje
- Snijplank
- Soeplepel
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram pasta (kleine soort zoals macaroni)
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas, voor serveren
Te nemen stappen
- Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, wortels, en bleekselderij toe en sauteer tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook en courgette toe en sauteer nog eens 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, cannellinibonen, zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot de pasta beetgaar is.
- Roer de verse spinazie erdoor en kook tot de spinazie is geslonken, ongeveer 1-2 minuten.
- Proef en pas indien nodig de kruiden aan.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: ongeveer 50 minuten
Serveren
Serveer de minestrone soep warm, gegarneerd met Parmezaanse kaas naar smaak. Perfect met een stuk knapperig stokbrood.