Italiaanse Bowl met Mozzarella en Pesto
Welkom in de wondere wereld van gezonde en kleurrijke bowls! Deze Italiaanse bowl is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een feestje voor je smaakpapillen. Rijk aan vezels en plantaardige eiwitten, bevorder je hiermee een gezond hart en steun je je darmen. Laat je inspireren door de smaken van Italië!
Ingrediënten
- 100 g quinoa (of volkorenrijst voor een andere twist)
- 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 avocado, in plakken
- 150 g mozzarella, in blokjes
- 2 handjes spinazie of rucola
- 75 g pesto (liefst zelfgemaakt voor een extra frisse smaak)
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak)
- Handje geroosterde pijnboompitten (voor de crunch)
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het goed uitlekken en afkoelen.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes, komkommer en avocado zoals aangegeven.
- Neem een grote kom en voeg de spinazie of rucola toe als basis voor je bowl.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de kom, gevolgd door de tomaatjes, komkommer, avocado en mozzarella. Meng voorzichtig door elkaar.
- Sprenkel de pesto over de bowl en voeg een scheutje olijfolie toe voor extra smaak.
- Kruid met peper en zout naar smaak. Meng alles goed door zodat de smaken zich met elkaar vermengen.
- Garneer je Italiaanse bowl met de geroosterde pijnboompitten voor een heerlijke crunch.
Serveertip
Serveer je Italiaanse bowl met een glimlach en geniet van elke hap! Deze maaltijd is perfect voor een gezonde lunch, als lichte avondmaaltijd of zelfs als maaltijd op een zonnige picknick.
Laat je smaakpapillen verwennen en voel je goed met deze voedzame maaltijd. Buon appetito!
Reacties