Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Indiase dahl met spinazie uit de Dutch Oven

    Indiase dahl met spinazie uit de Dutch Oven

    Indiase Dahl met Spinazie uit de Dutch Oven

    Benodigdheden

    • Dutch Oven of een zware gietijzeren pan
    • Schilmesje
    • Snijplank
    • Houten lepel
    • Maatbeker
    • Vergiet

    Ingrediënten

    • 200 gram rode linzen
    • 1 grote ui, fijngesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 200 gram verse spinazie, grof gehakt
    • 1 theelepel gember, geraspt
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
    • 2 theelepels kurkuma
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
    • zout en peper naar smaak
    • Verse koriander voor de garnering

    Bereidingsstappen

    1. Was de rode linzen onder stromend water totdat het water helder is. Laat ze uitlekken in het vergiet.
    2. Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    3. Voeg de gember, kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.
    4. Voeg de rode linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de dahl ongeveer 20 minuten pruttelen, of tot de linzen zacht zijn.
    5. Voeg de spinazie toe aan de Dutch Oven en roer door tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Garneer met verse koriander voor het serveren.

    Bereidingstijd

    Ongeveer 35-40 minuten

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Indiase dahl met spinazie uit de Dutch Oven - Veelgestelde Vragen

    Welke ingrediënten heb ik nodig voor Indiase dahl met spinazie uit de Dutch Oven?

    Voor dit gerecht heb je linzen, ui, knoflook, gember, tomaten, spinazie, bouillon, komijn, kurkuma, chilipoeder, en zout nodig.

    De dahl moet ongeveer 45 minuten op laag vuur sudderen totdat de linzen helemaal zacht zijn.

    Ja, je kunt variëren met groenten zoals wortels, paprika of aubergine. Voeg deze tegelijk met de linzen toe.

    Nee, voeg de verse spinazie direct toe aan de dahl en laat het slinken in de laatste 10 minuten van het kookproces.

    Ja, gedroogde linzen zijn perfect voor dit recept; zorg ervoor dat je ze goed afspoelt en controleert op kleine steentjes voor het koken.

    De linzen moeten volledig zacht zijn en de dahl moet een ietwat dikke consistentie hebben. Je kunt eventueel extra bouillon toevoegen als het te dik wordt.

    Ja, je kunt de dahl ook in de oven laten sudderen. Zet de Dutch Oven op 180°C en laat het ongeveer 1 uur garen.

    Serveer de dahl met basmatirijst, naanbrood, of raita (yoghurtsaus) voor een volledige maaltijd.

    Laat de dahl afkoelen, dek het af en bewaar het tot 3 dagen in de koelkast of vries het in voor maximaal 3 maanden.

    Ja, laat de Dutch Oven afkoelen en was hem met warm zeepwater. Zorgvuldig drogen om roestvorming te voorkomen.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen