Recept voor Zoutarme Hibiscus-thee met Gember
Benodigdheden:
- 1 Theepot of grote hittebestendige fles
- Zeef of thee-ei
- Snijplank
- Mes
- Lege glazen of mokken
- Kookpan
- Hete waterkoker (optioneel)
Ingrediënten:
- 2 eetlepels gedroogde hibiscusbloemen
- 1 stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
- 1-2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel, voor zoetheid)
- 1 liter water</li
Stappen:
- Voorbereiden van de gember (5 minuten):
- Schil de gember met een mes en snijd deze in dunne plakjes.
- Koken van het water (10 minuten):
- Breng 1 liter water aan de kook in een kookpan. Je kunt ook een hete waterkoker gebruiken voor snelheid.
- Thee trekken (10 minuten):
- Voeg de gedroogde hibiscusbloemen en de plakjes gember toe aan de kookpan met heet water.
- Laat het mengsel 10 minuten trekken, zodat de smaken goed vrijkomen.
- Zeef de thee (5 minuten):
- Neem de zeef of het thee-ei en zeef de hibiscus- en gembermix in de theepot of hittebestendige fles.
- Zoeten (optioneel, 2 minuten):
- Als je de thee zoeter wilt maken, voeg dan honing of agavesiroop naar smaak toe en roer goed door.
- Serveren (5 minuten):
- Giet de hibiscus-thee in glazen of mokken en serveer warm, of laat het afkoelen voor een verfrissende ijsthee.
Totaal tijd: Ongeveer 42 minuten
Reacties