Recept voor Havermout Pannenkoeken met Blauwe Bessen en Lijnzaad
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Mengkom
- Gard of vork
- Steelpan (voor het verwarmen van de blauwe bessen, optioneel)
Ingrediënten:
- 100g havermout
- 200ml melk (of plantaardige melk)
- 1 banaan
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 150g blauwe bessen (vers of bevroren)
- Snufje zout
- Olijfolie of boter (voor het bakken)
Te nemen stappen:
- Bereid de havermout:
Laat de havermout minimaal 10 minuten weken in de melk zodat deze goed zacht wordt. Het kan ook een nacht van tevoren gedaan worden voor extra gemak. - Meng de ingrediënten:
Voeg de banaan, lijnzaad, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe aan de havermout. Meng alles goed door tot een glad beslag ontstaat. - Verwarm de pan:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie of boter toe. - Bakken van de pannenkoeken:
Neem een lepel beslag en giet dit in de pan. Maak zo veel pannenkoeken als je wilt, maar zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen zit. Bak de pannenkoeken gedurende 2-3 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zijn. - Voeg de blauwe bessen toe:
Als je verse of bevroren blauwe bessen hebt, kun je deze tijdens het bakken op de pannenkoeken leggen voor extra smaak en kleur. - Serveer:
Smaak de pannenkoeken op met extra blauwe bessen, honing of ahornsiroop naar keuze. Geniet ervan!
Tijdslijn:
- Voorbereidingstijd: 10-15 minuten (met weken van de havermout)
- Baktijd: 15-20 minuten
- Totaal: 30-35 minuten
Reacties