Recept voor Groentekebabs met Knoflooksaus (Zoutarm)
Dit recept voor groentekebabs met knoflooksaus is ideaal voor een gezonde, zoutarme maaltijd. Geniet van de kleurrijke groenten en de heerlijke smaak van de saus zonder extra zout toe te voegen!
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Houten of metalen spiesen
- Knoflookpers
- Kom
- Mes en snijplank
- Leuk om te serveren: bord en serveerschalen
Ingrediënten
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 g champignons, gehalveerd
- 1 rode ui, in parten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper naar smaak
- Voor de knoflooksaus:
- 200 g magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- Peper naar smaak
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding van de groenten (15 minuten)
Begin met het wassen en snijden van de groenten. Snijd de courgettes, paprika’s, champignons en rode ui in stukken.
Keukengerei: Mes, snijplank
Stap 2: Marineren (10 minuten)
Doe de gesneden groenten in een kom. Voeg olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten volledig bedekt zijn.
Keukengerei: Kom
Stap 3: Spiezen maken (10 minuten)
Rijg de gemarineerde groenten aan de spiesen. Zorg dat je afwisselend groenten plaatst voor kleur en variatie.
Keukengerei: Houten of metalen spiesen
Stap 4: Grillen (15-20 minuten)
Verhit de grillpan of barbecue en leg de groentekebabs erop. Grill ze ongeveer 15-20 minuten, draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
Keukengerei: Grillpan of barbecue
Stap 5: Voorbereiden van de knoflooksaus (5 minuten)
Pers het teentje knoflook en meng het met de magere yoghurt en citroensap in een kom. Voeg peper naar smaak toe. Roer goed door.
Keukengerei: Knoflookpers, kom
Stap 6: Serveren (5 minuten)
Serveer de groentekebabs warm met de knoflooksaus ernaast.
Keukengerei: Bord en serveerschalen
Totaal tijd: 60 minuten
Geniet nu van je zelfgemaakte groentekebabs met knoflooksaus, een heerlijk zoutarm gerecht dat boordevol smaak zit!
Reacties