Groente-frittata met tomaat, courgette en basilicum
Benodigdheden
- Koekenpan (ovenbestendig)
- Grote kom
- Garde of vork
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 courgette, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 50 g verse basilicum, gescheurd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld kaas of Parmezaan)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten): Snijd de courgette, tomaten, ui en knoflook.
- Groenten bakken (10 minuten): Verhit olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten. Voeg de tomaten en de helft van de basilicum toe, bak nog eens 2 minuten.
- Eieren mengen (5 minuten): Klop in een grote kom de eieren los en voeg zout, peper en de geraspte kaas toe.
- Frittata maken (15 minuten): Giet het eimengsel over de groenten in de pan. Laat het enkele minuten op middelhoog vuur stollen. Zet de pan eventueel enkele minuten onder de grill tot de bovenkant stevig is.
- Serveren (5 minuten): Laat de frittata iets afkoelen, garneer met de rest van de basilicum en snijd in parten. Serveer warm of op kamertemperatuur.