Groene speltpasta-salade met avocado en tuinkruiden
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Saladekom
- Snijplank
- Kookgerei
Ingrediënten
- 200 gram groene speltpasta
- 1 rijpe avocado
- 100 gram cherry tomaten
- 1/2 komkommer
- 1/4 rode ui
- Een handvol verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Breng een pan met water aan de kook (5 minuten)
- Kook de groene speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (10-12 minuten)
- Giet de pasta af en spoel deze onder koud water om het kookproces te stoppen (2 minuten)
- Snijd de avocado, cherry tomaten, komkommer en rode ui in kleine stukjes (5 minuten)
- Hak de verse kruiden fijn (2 minuten)
- Doe de afgekoelde pasta in een grote saladekom en voeg de gesneden groenten en kruiden toe (3 minuten)
- Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn, en breng op smaak met peper en zout (2 minuten)
- Meng alles goed door elkaar en serveer direct of laat de smaken even intrekken in de koelkast (5 minuten)