Groene Salade met Linzen en Feta
Deze heerlijke groene salade met linzen en feta is niet alleen smakelijk, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezonde lunch of als bijgerecht bij het diner!
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Messen
- Saladekom
- Lepel
- Kom voor de dressing
- Grote lepel of garde
Ingrediënten
- 150 gram linzen (bijvoorbeeld groene of beluga linzen)
- 100 gram feta kaas (verkleind)
- 150 gram spinazie (verse bladeren)
- 1 komkommer (in blokjes gesneden)
- 1 avocado (in plakken gesneden)
- Cherry tomaten (gehalveerd, naar smaak)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel honing
- Peper naar smaak
Stappen
Stap 1: Kook de linzen (20 minuten)
Breng in een kookpan water aan de kook. Voeg de linzen toe en laat ze ongeveer 20 minuten koken tot ze zacht zijn, maar nog stevig aanvoelen. Giet de linzen af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Stap 2: Bereid de groenten (10 minuten)
Terwijl de linzen koken, was je de spinazie en snijd je de komkommer, avocado en cherry tomaten op de snijplank in de gewenste stukken.
Stap 3: Maak de dressing (5 minuten)
In een kom voor de dressing, meng je de olijfolie, appelazijn en honing. Voeg peper naar smaak toe en klop alles door elkaar met een grote lepel of garde.
Stap 4: Meng de salade (5 minuten)
In een saladekom, combineer je de gekookte linzen, spinazie, komkommer, avocado en cherry tomaten. Voeg de dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Stap 5: Voeg de feta toe (2 minuten)
Verkruimel de feta kaas boven de salade en meng het nog een keer voorzichtig zodat de feta goed verdeeld is.
Tijdslijn
- Koken van de linzen: 20 minuten
- Voorbereiden van de groenten: 10 minuten
- Maken van de dressing: 5 minuten
- Mengen van de salade: 5 minuten
- Toevoegen van de feta: 2 minuten
Totaal benodigd: 42 minuten
Geniet van je gezonde, zoutarme groene salade met linzen en feta!
Reacties