Grillpan Omelet met Spinazie
Welkom in de wereld van gezonde en smakelijke gerechten! Vandaag gaan we een heerlijke Grillpan Omelet met Spinazie bereiden. Dit gerecht is niet alleen vol van smaak, maar ook een geweldige bron van vezels, eiwitten en weinig vet. Perfect voor een hart- en darmvriendelijke maaltijd!
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 100 g verse spinazie
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 50 g feta of een andere kaas, verkruimeld
Benodigdheden:
- Grillpan
- Kom
- Spatel
- Houten lepel
Bereidingswijze:
- Verhit de grillpan: Zet de grillpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Laat de olie goed warm worden.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de fijngehakte ui en geperste knoflook toe aan de pan. Bak dit ongeveer 2-3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de spinazie toe: Doe de verse spinazie in de pan en roer goed door totdat de spinazie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Maak het omeletmengsel: In een kom, breek de eieren en klop ze goed door. Voeg zout, peper en eventueel de verkruimelde feta toe. Meng dit goed.
- Combineer alles: Giet het eimengsel over de spinazie en ui in de pan. Laat het omelet rustig op laag vuur garen. Houd er rekening mee dat de onderkant mooi goudbruin moet worden.
- Klaar voor serveren: Zodra de bovenkant van de omelet nog een beetje vloeibaar is, kun je deze voorzichtig omkeren met een spatel of eenvoudigweg de pan onder de grill plaatsen om de bovenkant te laten garen.
Serveer Tip:
Serveer de omelet warm, eventueel met een frisse salade erbij. Deze Grillpan Omelet met Spinazie is ideaal voor het ontbijt, de lunch of een lichte avondmaaltijd!
Geniet van je gezonde maaltijd!
Probeer dit recept vandaag nog uit en ervaar zelf hoe makkelijk en heerlijk een gezonde maaltijd kan zijn. Eet smakelijk!
Reacties