Gevulde pasta met spinazie, geroosterde pijnboompitten en basilicum
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Vergiet
- Sladressing of mengkom
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 250 gram gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli)
- 200 gram verse spinazie
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 30 ml olijfolie
- Versgemalen peper en zout naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Pasta koken (10-15 minuten)
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de gevulde pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de pasta af in een vergiet en spoel kort af met koud water om plakken te voorkomen.
Stap 2: Spinazie en pijnboompitten bereiden (5-7 minuten)
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de pijnboompitten toe en rooster deze goudbruin, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg het fijngesneden teentje knoflook toe en bak dit 1 minuut mee totdat het geur vrijlaat.
- Roer de verse spinazie door de koekenpan en laat deze slinken, ongeveer 2-3 minuten.
Stap 3: Pasta mengen en serveren (5 minuten)
- Voeg de gekookte pasta toe aan de koekenpan met spinazie en pijnboompitten.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Roer alles goed door en verwarm indien nodig nog een minuut op laag vuur.
- Serveer het gerecht in een schaal en garneer met verse basilicum.
Totaal benodigde tijd
- Tijd: 20-27 minuten