Gevulde Paprika’s uit de Slowcooker
Welkom in de wereld van de Mediterraanse keuken! Vandaag gaan we aan de slag met een verrukkelijk recept voor gevulde paprika’s uit de slowcooker. Dit heerlijke gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook rijk aan langzame koolhydraten die je een energieke en stabiele start van de dag geven. Bovendien is het goed voor je hart en darmen. Laten we beginnen!
Ingrediënten
- 4 grote paprika’s (bij voorkeur in verschillende kleuren)
- 250 g quinoa (goed gewassen)
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 1 wortel, in kleine stukje
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chili poeder (optioneel, naar smaak)
- Olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- Feta of Parmezaanse kaas (optioneel, voor topping)
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder voorzichtig de zaadlijst. Zet de paprika’s even opzij.
- Vullen: Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit totdat de ui glazig is. Voeg dan de courgette en wortel toe en bak nog een paar minuten totdat ze iets zachter zijn.
- Quinoa koken: Voeg de quinoa, tomatenblokjes, oregano, komijn, chili poeder (indien gebruikt) en een snufje zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het enkele minuten sudderen zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Vullen van de paprika’s: Vul de gesneden paprika’s met het quinoa-mengsel. Druk het mengsel goed aan zodat het goed gevuld is.
- Slowcooken: Plaats de gevulde paprika’s in de slowcooker en voeg indien nodig een beetje water of extra tomatenblokjes toe voor extra vocht. Zet de slowcooker op lage temperatuur en laat het gerecht 4-6 uur koken.
Serveer en geniet!
Wanneer de tijd om is, haal je de gevulde paprika’s voorzichtig uit de slowcooker. Als je wilt, kun je ze bestrooien met wat feta of Parmezaanse kaas voor een extra smaakexplosie. Serveer ze warm en laat je verwennen door de smaken van de Mediterraanse keuken. Dit gerecht is perfect voor een gezonde lunch of avondmaaltijd, en je kunt de restjes de volgende dag heerlijk opwarmen!
Dus waar wacht je nog op? Haal je ingrediënten, zet de slowcooker aan en geniet van deze gezonde, hartige en energierijke gevulde paprika’s!
Reacties