Geroosterde Paprika gevuld met Geitenkaas
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Mengkom
- Mes
- Lepel
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s (rood of geel)
- 200 gram geitenkaas
- 100 gram feta kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Stappen:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Paprika’s voorbereiden: Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat.
- Paprika’s roosteren: Bestrijk de buitenkant van de paprika’s met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Vulling maken: Meng intussen in een mengkom de geitenkaas, feta, knoflook, oregano, peterselie, en de resterende 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Paprika’s vullen: Haal de geroosterde paprika’s uit de oven en laat ze kort afkoelen. Vul ze vervolgens met het geitenkaasmengsel.
- Afbakken: Zet de gevuld paprika’s terug in de oven en bak ze nog eens 10-15 minuten totdat de kaas iets gesmolten is.
Tijdslijn:
- Oven voorverwarmen: 5 minuten
- Paprika’s voorbereiden: 5 minuten
- Paprika’s roosteren: 20 minuten
- Vulling maken: 10 minuten
- Paprika’s vullen en afbakken: 15 minuten
Totaal: 55 minuten
Serveren:
Serveer de geroosterde paprika’s warm, eventueel met een salade aan de zijkant. Eet smakelijk!
Reacties