Geroosterde bloemkool-pasta met olijven en knoflook
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Kookpan
- Keukenmes
- Snijplank
- Kom
- Grote lepel
Ingrediënten
- 300 g pasta (bij voorkeur spaghetti of penne)
- 1 middelgrote bloemkool
- 100 g zwarte olijven, ontpit
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Leg de bloemkool op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Meng goed.
Stap 2: Roosteren (20 minuten)
- Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer halverwege om een gelijkmatige garing te garanderen.
Stap 3: Pasta koken (10 minuten)
- Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
- Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater voor later.
Stap 4: Meng de ingrediënten (5 minuten)
- Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1-2 minuten tot deze geurig is.
- Voeg de geroosterde bloemkool en de zwarte olijven toe aan de pan. Meng goed.
Stap 5: Combineer alles (5 minuten)
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met bloemkool en olijven. Meng alles door elkaar.
- Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om het gerecht smeuïger te maken.
Stap 6: Serveren (5 minuten)
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met Parmezaanse kaas en verse peterselie naar smaak.