Pocheerde appels in thee met kaneel en kardemom
Benodigdheden:
- 1 grote pan
- Schilmesje of schiller
- Lepel
- Zeef
- Serveerschaal
Ingrediënten:
- 4 appels (bijvoorbeeld Elstar of Goudreinet)
- 500 ml water
- 2 theezakjes (bijvoorbeeld zwarte thee of kruidenthee)
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemompeulen
- 2 eetlepels suiker (optioneel)
- Citroenrasp (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten):
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Laat de appels heel, zodat ze mooi blijven tijdens het pocheerproces. - Thee bereiden (10 minuten):
Breng 500 ml water aan de kook in een grote pan. Voeg de theezakjes, het kaneelstokje en de kardemompeulen toe en laat het geheel 5 minuten trekken. - Appels pocheeren (15 minuten):
Verwijder de theezakjes, kaneelstokje en kardemompeulen uit de pan. Voeg de appels toe en kook ze op laag vuur gedurende 15 minuten, totdat ze zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. - Suiker toevoegen (optioneel, 2 minuten):
Voeg indien gewenst suiker toe aan de pan en roer voorzichtig door totdat het is opgelost. - Serveren (5 minuten):
Haal de appels voorzichtig uit de pan en laat ze even afkoelen. Serveer ze in een schaal en giet er wat van de thee overheen. Garneer met citroenrasp indien gewenst.
Totaal tijd: Ongeveer 37 minuten
Reacties