Gekookte Parelgerst met Geroosterde Courgette en Wortel
Dit recept is een lekker en gezond gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdmaaltijd. De combinatie van parelgerst met geroosterde groenten maakt het zowel voedzaam als smakelijk. Volg de onderstaande stappen om dit heerlijke gerecht te maken!
Benodigdheden
- Een kookpan
- Een bakplaat
- Aluminiumfolie of bakpapier
- Een snijplank
- Een mes
- Een lepel
Ingrediënten
- Voor de parelgerst:
- 200 gram parelgerst
- 500 ml water of groentebouillon
- Een snufje zout
- Voor de geroosterde groenten:
- 2 courgettes
- 3 wortels
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
Stappen en Tijdslijn
-
- Stap 1 – Voorbereiden (5 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en wortels grondig. Snijd de courgettes in plakken en de wortels in dunne reepjes.
-
- Stap 2 – Geroosterde groenten (25 minuten)
Leg de gesneden courgettes en wortels op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, tijm, knoflookpoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
- Stap 3 – Parelgerst koken (20 minuten)
Breng in een kookpan het water of de groentebouillon aan de kook. Voeg de parelgerst en een snufje zout toe. Laat het geheel 20 minuten koken op laag vuur, of totdat de parelgerst zacht is. Roer gelegelijk om de parelgerst niet te laten plakken.
-
- Stap 4 – Serveren (5 minuten)
Giet de parelgerst af en laat deze even uitdampen. Serveer de gekookte parelgerst op een bord met de geroosterde courgette en wortel er bovenop. Garneer eventueel met een beetje extra olijfolie of een takje verse kruiden.
Totaal Tijd
Ongeveer 55 minuten
Eindopmerkingen
Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook boordevol voedingsstoffen. Je kunt het variëren met andere groenten naar keuze. Eet smakelijk!