Gegrilde Kipfilet op een Bedje van Spinazie
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 300 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout, naar smaak
- Citroensap, voor garnering
Te nemen stappen
- Voorbereiding (5 minuten):
- Snijd de kipfilets in de lengterichting doormidden, zodat je twee dunnere stukken krijgt.
- Wrijf de kip in met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
- Spinazie koken (3 minuten):
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg de spinazie toe en kook deze voor 2-3 minuten, tot het net geslonken is.
- Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.
- Kip grillen (10 minuten):
- Verwarm de grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.
- Leg de kipfilets op de grill en bak ze gedurende 5 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
- Serveren (2 minuten):
- Plaats de gekookte spinazie op een bord.
- Leg de gegrilde kipfilets bovenop de spinazie.
- Besprenkel met een beetje citroensap voor extra smaak.