Gegrilde Kipfilet met Avocado-Limoendressing
Categorie: Hoofdgerecht
Porties: 4
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Mixkom
- Snijplank
- Koksmes
- Platte schaal voor serveren
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 avocado’s
- 1 limoen (sap en rasp)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering, optioneel)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilets met zout, peper en chilipoeder.
Stap 2: Grilling van de kip (15-20 minuten)
- Leg de kipfilets op de grillpan of barbecue en gril ze 7-10 minuten per kant, of tot ze volledig gaar zijn.
- Verwijder de kip van de grill en laat 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Stap 3: Avocado-limoendressing maken (5 minuten)
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de mixkom.
- Voeg het limoensap, de limoenrasp, olijfolie, geperste knoflook, zout en peper toe aan de avocado.
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde dressing.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes en leg ze op een platte schaal.
- Besprenkel de avocado-limoendressing over de kipfilets.
- Garneer eventueel met verse koriander.
Totaal tijd
Ongeveer: 35-40 minuten
Reacties