Gebacken Kipfilet met Parmezaan en Courgette
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Combi-mixer of keukenmachine
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 courgettes
- 100g parmezaanse kaas, geraspt
- 100g paneermeel
- 1 ei
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de courgettes en snijd ze in dunne plakken.
- Klop het ei in een kom.
- Kipfilet voorbereiden (15 minuten):
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier.
- Breng de kipfilets op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Paneermix maken (5 minuten):
- Meng de geraspte parmezaanse kaas met het paneermeel in een kom.
- Kipfilets paneren (10 minuten):
- Dompel elke kipfilet eerst in het ei en daarna in de paneermix.
- Courgette bereiden (10 minuten):
- Leg de courgetteplakken op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bakken (25 minuten):
- Leg de gepaneerde kipfilets naast de courgette op de bakplaat.
- Bak alles in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is.
- Serveren (5 minuten):
- Haal de bakplaat uit de oven en laat even rusten.
- Serveer de gebakken kipfilets met de courgette.