Fusilli-salade met broccoli, amandelen en tahindressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Mengkom
- Vork of garde
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 250g fusilli pasta
- 1 kleine broccoli, in roosjes
- 100g amandelen, grof gehakt
- 3 eetlepels tahin
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie, fijngehakt
Te nemen stappen
- Stap 1 (10 minuten): Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met gezouten water.
- Stap 2 (5 minuten): Voeg de broccoli roosjes toe aan de pan met pasta in de laatste 3 minuten van de kooktijd.
- Stap 3 (5 minuten): Giet de pasta en broccoli af in een zeef en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Stap 4 (5 minuten): Maak de tahindressing door tahin, olijfolie, geperste knoflook, citroensap, zout en peper in een kom te mengen. Roer goed door met een vork of garde totdat alles goed gemengd is.
- Stap 5 (5 minuten): Meng de afgedrainte fusilli en broccoli in een grote mengkom met de tahindressing. Voeg de gehakte amandelen toe en meng opnieuw.
- Stap 6 (5 minuten): Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Garneer met optioneel verse peterselie als je dat lekker vindt.
Totaal tijd
- 30 minuten