Frisse Orzo-salade met Citroendressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Leuk serveerbord
- Snijplank
- Mes
- Groot lepel
Ingrediënten
- Voor de salade:
- 200 g orzo
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- 100 g fetakaas, verkruimeld
- 50 g zwarte olijven, gehalveerd
- Verse peterselie, fijngehakt
- Voor de citroendressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Koken van de orzo (10 minuten): Breng een ruim met water gezouten pan aan de kook. Voeg de orzo toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten). Roer af en toe om plakken te voorkomen.
- Afgieten (2 minuten): Giet de orzo af in een zeef en spoel deze af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat volledig uitlekken.
- Voorbereiden van de groenten (10 minuten): Snijd de cherrytomaten, komkommer, en rode ui. Doe deze in een grote kom samen met de olijven en fetakaas.
- Maken van de citroendressing (5 minuten): Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, knoflook, zout en peper. Klop goed door met een vork of garde totdat alles goed gemengd is.
- Gemengde salade (5 minuten): Voeg de afgekoelde orzo toe aan de kom met groenten. Giet de citroendressing erover en meng alles goed door elkaar.
- Serveren (2 minuten): Garneer de salade met verse peterselie en serveer direct op een leuk serveerbord.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 15 minuten
- Koken: 10 minuten
- In totaal: 25 minuten
Tip
Je kunt deze salade ook een dag van tevoren maken! Bewaar de dressing apart tot vlak voor het serveren.
Reacties