Frisse Orzo met Komkommer & Avocado
Benodigdheden:
- Kookpan
- Zeef
- Kom
- Snijplank en mes
- Mixlepel
Ingrediënten:
- 250 gram orzo
- 1 grote komkommer
- 1 rijpe avocado
- 200 gram cherrytomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Handje verse munt, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Koken van de orzo (10 minuten): Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de orzo toe en kook het volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot het al dente is.
- Afgieten en afkoelen (5 minuten): Giet de orzo af in een zeef en spoel af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Groenten voorbereiden (5 minuten): Snijd de komkommer in blokjes, de avocado in vieren en verwijder de pit, en snijd de cherrytomaten doormidden.
- Dressing maken (2 minuten): In een kom, meng de olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak.
- Alles mengen (3 minuten): Voeg de afgekoelde orzo, komkommer, avocado, cherrytomaten en fijngehakte munt toe aan de kom met dressing. Meng voorzichtig zodat de avocado niet te veel zakt.
- Serveren (1 minuut): Serveer de frisse orzo direct op borden of in een mooie schaal. Garneer eventueel met extra munt.
Totaalbereidingstijd: Ongeveer 26 minuten
Reacties