Recept: Frisse Kippenbouillon met Veel Groenten
Benodigdheden:
- Grote soeppan
- Houten lepel
- Messenset
- Snijplank
- Zeef of vergiet
Ingrediënten:
- 1 hele biologische kip (ongeveer 1,5 kg)
- 2 liter water
- 1 grote ui, in vieren gesneden
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, gecrushed
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 takje peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 150 g groene bonen, in stukjes gesneden
- 100 g doperwten (diepvries of vers)
- Citroensap (optioneel, voor extra frisheid)
Stappen en Tijdslijn:
-
Stap 1: Kook de kip (tot 1 uur)
Plaats de hele kip in een grote soeppan en voeg 2 liter water toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Schuim eventueel het oppervlak af om een heldere bouillon te krijgen.
-
Stap 2: Voeg de basisgroenten toe (20 minuten)
Voeg de ui, wortels, bleekselderij, knoflook, laurierblad, tijm en peterselie toe aan de pan. Laat dit geheel 45 minuten zachtjes dan nog voor 20 minuten koken.
-
Stap 3: Zeef de bouillon (10 minuten)
Haal de pan van het vuur. Gebruik een zeef of vergiet om de bouillon af te gieten. Laat de groenten en de kip apart afkoelen.
-
Stap 4: Kip en groenten voorbereiden (15 minuten)
Pluk het vlees van de kip in handige stukjes en snijd de overgebleven groenten in kleine stukjes.
-
Stap 5: Voeg extra groenten toe (5 minuten)
Plaats de bouillon weer op het vuur en voeg de groene bonen en doperwten toe. Laat dit 5 minuten koken.
-
Stap 6: Serveren (5 minuten)
Voeg het kippenvlees weer toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Serveer de bouillon warm in kommen.
Totaaltijd: Ongeveer 2 uur
Geniet van deze frisse en gezonde kippenbouillon vol met groenten! Perfect voor een koude dag of als opkikker bij ziekte.
Reacties