Recept voor Vegetarische Groentestoof in de Crockpot
Benodigdheden
- Crockpot
- Snijplank
- Koksmes
- Metalen lepel
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 400 g passe tomaten (blik)
- 200 ml groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel tijm
- Salt en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Vers gesneden peterselie, ter garnering
Stappen en Tijdlijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Snijd alle groenten: ui, knoflook, wortelen, bleekselderij, paprika en courgette. Zorg ervoor dat alles goed gewassen en in gelijke stukken gesneden is voor een gelijkmatige garing.
Stap 2: Aansmoren (5 minuten, optioneel)
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat ze glazig zijn (ongeveer 3-5 minuten). Dit kan overgeslagen worden, maar geeft extra smaak.
Stap 3: In de Crockpot (5 minuten)
Plaats de gesneden groenten (inclusief de wortelen, bleekselderij, paprika en courgette) in de Crockpot. Voeg de aangemaakte ui en knoflook (indien gebruikt) toe. Giet de passe tomaten en groentebouillon erbij. Strooi de oregano, tijm, zout en peper over de groenten.
Stap 4: Koken (4 tot 6 uur)
Sluit de Crockpot en zet deze op de lage stand. Laat de groentestoof gedurende 4 tot 6 uur koken, totdat de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn vermengd.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Roer de stoof goed door en giet het in kommen. Garneer met verse peterselie en serveer met brood of rijst naar keuze.
Tips
- Variëer met seizoensgebonden groenten voor andere smaken.
- Voeg voor een pittige kick wat rode pepervlokken toe.
- Deze groentestoof kan goed ingevroren worden voor later gebruik.
Reacties