Cours Courgette en Kikkererwten Curry in de Crockpot
Benodigdheden:
- Crockpot
- Snijplank
- Mes
- Lepel om te mengen
- Meetbekers en -lepels
Ingrediënten:
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 blik kikkererwten (ongeveer 400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 can kokosmelk (400ml)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- Een handvol verse koriander, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
- Rijst of naanbrood (om erbij te serveren)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten): Snijd de courgettes in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
- Ingrediënten in de Crockpot (5 minuten): Voeg de courgette, kikkererwten, kokosmelk, ui, knoflook, currypasta, komijnpoeder, kurkumapoeder, zout en peper toe aan de Crockpot. Roer goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Koken (4-6 uur op laag, of 2-3 uur op hoog): Zet de Crockpot aan en laat het mengsel koken. De curry is klaar wanneer de courgettes zacht zijn en de smaken goed zijn gemengd.
- Afmaken (5 minuten): Proef de curry en voeg indien nodig meer zout of kruiden toe. Garneer met verse koriander vlak voor het serveren.
- Serveren: Serveer de curry warm met rijst of naanbrood.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- In de Crockpot plaatsen: 5 minuten
- Kooktijd: 4-6 uur op laag of 2-3 uur op hoog
- Afmaken en serveren: 5 minuten
Laat je verrassen door de smaken van deze heerlijke courgette en kikkererwten curry! Geniet ervan!
Reacties