Courgetti met Vegetarische Bolognese
Benodigdheden
- Spiraalsnijder of julienne snijder
- Koekenpan
- Snijplank
- Kookpan
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 400 g gepelde tomaten (uit blik)
- 150 g linzen (uit blik of gedroogd, gaar gekookt)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
Te nemen stappen
- Bereid de courgetti:
- Snijd de courgettes met de spiraalsnijder in lange, dunne slierten. (5 minuten)
- Maak de groenten voor de bolognese:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. (5 minuten)
- Schil en rasp de wortel. (3 minuten)
- Snijd de rode paprika in blokjes. (2 minuten)
- Kook de bolognese:
- Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten totdat ze glazig zijn.
- Voeg de wortel en paprika toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten en linzen toe. Meng goed en laat het 15 minuten sudderen. Voeg Italiaanse kruiden, zout en peper toe naar smaak. (25 minuten)
- Bakken van de courgetti:
- In een andere pan, verwarm een beetje olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg de courgetti toe en bak deze 3-4 minuten totdat ze zacht maar nog steeds knapperig zijn. (4 minuten)
- Serveren:
- Leg de courgetti op een bord en schep de vegetarische bolognese erover. (2 minuten)
- Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en serveer direct.
Totaal tijd
- Ongeveer 45 minuten