Courgettepasta met Tomaat en Linzen
Ben je op zoek naar een heerlijk, gezond en laag in koolhydraten recept? Zoek niet verder! Deze courgettepasta met tomaat en linzen is niet alleen smaakvol, maar ook rijk aan plantaardige eiwitten. Perfect voor iedereen die zijn darmen en spieren een boost wil geven!
Ingrediënten:
- 2 middelgrote courgettes
- 1 blik (400g) linzen, uitgelekt en afgespoeld
- 400g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Vers gehakte basilicum (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de courgettepasta. Gebruik een spiralisator of een juliennesnijder om de courgettes in dunne, lange slierten te snijden. Dit zijn je “noedels”!
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de cherrytomaten en gedroogde oregano toe. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat de tomaten beginnen te garen en hun sap loslaten.
- Voeg nu de linzen toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg als laatste de courgettepasta toe en roer goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten op het vuur staan, zodat de courgettelinten lekker zacht worden maar nog wel wat beet hebben.
- Serveer je courgettepasta warm en garneer eventueel met vers gehakte basilicum voor een extra smaakdimensie.
Geniet van je maaltijd!
Dit hart-gezonde recept is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een genot voor de smaakpapillen. Perfect voor een lichte lunch of een gezonde dineroptie. Laat je verrassen door het volle, rijke smakenpalet en voel je goed terwijl je geniet van deze voedzame maaltijd!
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met een snufje chili voor wat extra pit of een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor een rijkere smaak.
Klaar om aan de slag te gaan? Eet smakelijk!
Reacties