Courgettebootjes gevuld met tomaat en mozzarella
Benodigdheden
- Oven
- Scherp mes
- Snijplank
- Lepel
- Baking tray
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 250 g cherrytomaten
- 150 g mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Verse basilicum (optioneel)
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de courgettes in de lengte door midden en hol ze voorzichtig uit met een lepel.
- Vulling maken (10 minuten)
- Snijd de cherrytomaten doormidden.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Meng de tomaten, mozzarella, knoflook, een scheutje olijfolie, zout en peper in een kom.
- Courgettebootjes vullen (5 minuten)
- Vul de uitgeholde courgettes met het tomaat-mozzarella-mengsel.
- Bakken (25 minuten)
- Leg de gevulde courgettes op een baking tray en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven, tot de courgettes zacht zijn en de mozzarella begint te smelten.
- Serveren (5 minuten)
- Haal de courgettebootjes uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Garneer eventueel met verse basilicum en serveer warm.
Totaal tijd
- 60 minuten