Courgette-spaghetti met vegetarische balletjes en tomaten-basilicumsaus
Benodigdheden
- Spirelli of een spiralisator
- Koekenpan
- Pannetje voor de saus
- Snijplank
- Mes
Ingredienten
- 2 courgettes
- 250 gram vegetarische balletjes
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Stappen
- Stap 1: Snijd de ui en knoflook fijn. (5 minuten)
- Stap 2: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. (3 minuten)
- Stap 3: Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. (10 minuten)
- Stap 4: Voeg in de laatste 5 minuten de gehakte basilicum toe aan de saus. (5 minuten)
- Stap 5: Maak ondertussen de courgette-spaghetti met behulp van een spirelli of spiralisator. (5 minuten)
- Stap 6: Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de vegetarische balletjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (8 minuten)
- Stap 7: Voeg de courgette-spaghetti toe aan de pan en bak dit kort mee, zodat de courgette warm wordt. (3 minuten)
- Stap 8: Serveer de courgette-spaghetti met de vegetarische balletjes en giet de tomaten-basilicumsaus eroverheen. (2 minuten)
Totaal tijd
- Totale bereidingstijd: 51 minuten