Chinees Varkensvlees met Five Spice uit de Slowcooker
Welkom in de wereld van heerlijke, gezonde gerechten! Dit Chinees Varkensvlees met Five Spice recept is niet alleen vol van smaak, maar ook boordevol vezels en antioxidanten. Het is perfect voor een gezond hart en ondersteunt je spijsvertering. Laat je verrassen door de rijke smaken en de eenvoud van het bereiden in de slowcooker. Laten we beginnen!
Ingrediënten
- 500 g varkensschouder of -lende, in blokjes
- 2 eetlepels five spice poeder
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- Zout en peper naar smaak
- Kruiden naar keuze (bijv. koriander of lente-uitjes voor garnering)
Bereidingswijze
- Vlees marineren: Meng in een grote kom het varkensvlees met het five spice poeder, knoflook, gember, sojasaus en honing. Zorg ervoor dat het vlees goed bedekt is met de marinade. Laat het minimaal 30 minuten marineren (of langer in de koelkast voor meer smaak).
- In de slowcooker: Doe het gemarineerde varkensvlees in de slowcooker en voeg de kokosmelk, paprika’s en champignons toe. Roer alles goed door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Langzaam garen: Sluit de slowcooker en stel deze in op de lage stand. Laat het gerecht 6-8 uur garen. Het vlees zal heerlijk mals worden en de smaken goed in elkaar overlopen.
- Serveren: Wanneer het vlees klaar is, proef en pas indien nodig de kruiden aan. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gestoomde rijst of een frisse salade. Garneer met koriander of lente-uitjes voor een extra touch!
Waarom dit recept?
Dit gerecht is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. De combinatie van varkensvlees en five spice levert talrijke voedingsstoffen die goed zijn voor je hart en darmen. Bovendien is het een gezond comfort food dat je gemakkelijk kunt bereiden, zelfs op drukke dagen!
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke recept en geniet van een gezonde maaltijd met de rijke smaken van de Chinese keuken!
Reacties