Chia Pudding met Amandelmelk en Frambozen
Dit is een zoutarm recept dat zowel gezond als lekker is!
Benodigdheden
- 1 grote mengkom
- 1 lepel
- 1 garde of lepeltje
- 1 maatbeker
- 1 serveerschaal of individuele glazen
- Tempered container voor het koelkast bewaren
Ingrediënten
- 3 eetlepels chiazaad
- 300 ml amandelmelk (zonder toegevoegd zout)
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, ter zoetstoffen)
- 150 g frambozen (vers of bevroren)
- Enkele munttakjes voor garnering (optioneel)
Stappen
Stap 1: Meng de chiazaad met amandelmelk
Tijd: 5 minuten
- Neem de grote mengkom.
- Voeg de chiazaad toe aan de mengkom.
- Meet 300 ml amandelmelk met de maatbeker en voeg deze toe aan de chiazaad.
- Roer goed met een garde of lepel zodat de chiazaad goed gemengd zijn met de amandelmelk.
Stap 2: Zoeten (optioneel)
Tijd: 1 minuut
- Als je de pudding wilt zoeten, voeg dan 1 eetlepel honing of ahornsiroop toe aan het mengsel en roer opnieuw goed door.
Stap 3: Laat het opstijven
Tijd: 4 uur in de koelkast
- Bedek de mengkom met plastic folie of giet het mengsel in een temperde container.
- Plaats de kom of container in de koelkast en laat de chiazaad ongeveer 4 uur (of minimaal 30 minuten) opstijven.
Stap 4: Serveer de pudding
Tijd: 5 minuten
- Haal de chia pudding uit de koelkast en roer nogmaals goed door.
- Verdeel de pudding over de serveerschaal of individuele glazen.
- Garneer met frambozen (of andere bessen) en eventueel een takje munt.
Totale tijd: Ongeveer 4 uur en 11 minuten
Geniet van je heerlijke en gezonde zoutarme chia pudding met amandelmelk en frambozen!
Reacties