Bulgur Salade met Peterselie, Tomaat en Komkommer
Benodigdheden:
- Kookpan
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Leppel
- Optionele serveerschaal
Ingrediënten:
- 200 g bulgur
- 400 ml water
- 1 grote komkommer
- 2-3 middelgrote tomaten
- 1 rode ui
- 1 bosje verse peterselie
- 2-3 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Bulgur koken (15 minuten):
Breng het water aan de kook in een kookpan. Voeg de bulgur toe en een snufje zout. Dek de pan af en laat het 12-15 minuten koken op laag vuur totdat de bulgur het water heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat het 5 minuten rusten. - Groenten voorbereiden (10 minuten):
Terwijl de bulgur kookt, snijd de komkommer, tomaten en rode ui in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. - Salade mengen (5 minuten):
Doe de gekookte bulgur in een grote saladekom. Voeg de gesneden groenten en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar. - Dressing toevoegen (5 minuten):
Besprenkel de salade met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles nogmaals goed door elkaar. - Serveren (2 minuten):
Serveer de salade direct of laat deze een half uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
Totaal tijd: 37-42 minuten
Porties: 4-6 personen
Geniet van deze verfrissende bulgursalade als bijgerecht of als lichte hoofdmaaltijd!