Recept voor Broccolisoep met Geroosterde Kikkererwten
Benodigdheden:
- Soeppan
- Bakplaat
- Staafmixer of blender
- Mes en snijplank
- Kom
Ingrediënten:
- 300 g broccoli
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 blik (400 g) kikkererwten
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- Citroensap (optioneel, voor serveren)
Stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verdeel de broccoli in roosjes en was de kikkererwten.
- Geroosterde kikkererwten (25 minuten):
- Doe de kikkererwten in een kom en voeg olijfolie, paprikapoeder, komijn, zout en peper toe. Meng goed.
- Verspreid de gekruide kikkererwten op de bakplaat en rooster ze in de oven voor 20-25 minuten totdat ze knapperig zijn.
- Soep maken (20 minuten):
- Verhit in de soeppan een beetje olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
- Voeg de broccoli toe en bak dit 5 minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken totdat de broccoli gaar is.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Serveren (5 minuten):
- Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde kikkererwten.
- Voeg eventueel een drupje citroensap toe voor extra smaak.
Totaal tijd: 1 uur
Geniet van je heerlijke broccolisoep met geroosterde kikkererwten!
Reacties