Bonenburgers met Zelfgemaakte Guacamole
Benodigdheden
- Koekenpan
- Mixkom
- Staafmixer of blender
- Mes en snijplank
- Leuk servies voor presentatie
Ingrediënten
- Voor de bonenburgers:
- 400 g zwarte bonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel, geraspt
- 50 g havermout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Olie om in te bakken
- Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen, sap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tomaat, in blokjes
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander (optioneel)
Te nemen stappen
- Bonenburgers bereiden (30 minuten):
- Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
- Doe de zwarte bonen in een mixkom en prak ze met een vork of gebruik een staafmixer voor een gladde textuur.
- Voeg de gebakken ui, wortel, havermout, komijn, paprikapoeder, peper en zout toe aan de bonen en meng goed.
- Vorm met je handen 4-6 burgers van het mengsel.
- Verhit weer een beetje olie in de pan en bak de burgers 5-6 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
- Guacamole maken (10 minuten):
- Snijd de avocado’s door de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom.
- Voeg het limoensap, de geperste knoflook, tomaat, peper en zout toe en prakken tot een smeuïge consistentie.
- Voeg verse koriander toe indien gewenst, en meng goed.
- Serveren (5 minuten):
- Leg de bonenburgers op een bord en schep een flinke lepel guacamole erop.
- Serveer met een frisse salade of naanbrood.
Totaal tijd
-
- Tijd: ongeveer 45 minuten
</