Boerenkoolsalade met Quinoa en Zongedroogde Tomaten
Deze voedzame en smaakvolle boerenkoolsalade met quinoa en zongedroogde tomaten is perfect voor een snelle lunch of als bijgerecht. Vol met eiwitten, vezels en gezonde vetten!
Benodigdheden:
- Snijplank
- Kookpan
- Saladekom
- Grote lepel
Ingrediënten:
- Voor de salade:
- 200 g quinoa
- 150 g boerenkool, fijngesneden
- 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
- 50 g feta, verkruimeld
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 1 komkommer, in blokjes
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Quinoa koken: Spoel de quinoa onder koud water. Kook de quinoa in 400 ml water met een snufje zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan om te stomen. (Tijd: 20 minuten)
- Boerenkool bereiden: Kook een grote pan met water en blancheer de boerenkool gedurende 3-4 minuten. Giet af en laat afkoelen. (Tijd: 5 minuten)
- Salade samenstellen: Meng de gekookte quinoa, boerenkool, zongedroogde tomaten, feta, walnoten en komkommer in een grote saladekom. (Tijd: 5 minuten)
- Dressing maken: Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. (Tijd: 2 minuten)
- Salade afmaken: Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. (Tijd: 3 minuten)
Totaal tijd:
Ongeveer 35 minuten.
Serveren:
Serveer de boerenkoolsalade direct of laat het een tijdje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Geniet ervan!
Reacties