Recept voor Boerenkool-Aardappelsoep met Speels Krokantje
Benodigdheden:
- Grote soeppan
- Mes en snijplank
- Staafmixer of blender
- Pollepel
Ingrediënten:
- 300g boerenkool (in kleine stukjes)
- 400g aardappelen (geschild en in blokjes)
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 knoflookteentjes (geperst)
- 1 liter groentebouillon
- 250ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100g spekjes of plantaardig alternatief (voor het krokantje)
Stappenplan
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
- Was de boerenkool en snijd deze in kleine stukjes.
Stap 2: Soep maken (25 minuten)
- Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Boerenkool toevoegen (10 minuten)
- Voeg de boerenkool toe aan de pan en laat nog 10 minuten koken totdat de aardappelen en boerenkool gaar zijn.
Stap 4: Pureren en afmaken (5 minuten)
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5: Krokantje bereiden (5 minuten)
- Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes (of plantaardig alternatief) tot ze krokant zijn.
Serveer Suggesties
Serveer de soep in kommen en garneer met de krokante spekjes bovenop. Voeg eventueel een schepje crème fraîche of een takje verse peterselie toe voor extra smaak.
Totaal tijd:
50 minuten
Eet smakelijk!
Reacties