Recept voor Boekweitpap met Kaneel en Banaan
Zoutarm recept: Dit heerlijke ontbijt vol met vezels en smaak is perfect voor een gezonde start van de dag!
Benodigdheden
- 1 middelgrote kookpan
- 1 maatbeker
- 1 houten lepel of spatel
- 1 snijplank
- 1 mes
- 1 kom voor de geserveerde pap
Ingrediënten
- 100 gram boekweitgrutten
- 400 ml water (of plantaardige melk voor een romigere textuur)
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
- Enkele noten of zaden (bijvoorbeeld walnoten of chiazaad) voor garnering (optioneel)
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Boekweit koken (10 minuten)
- Breng in de medium kookpan het water of de plantaardige melk aan de kook.
- Voeg de boekweitgrutten toe zodra het water kookt.
- Kook de boekweit op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, totdat het vocht is opgedroogd en de grutten zacht zijn.
Stap 2: Banaan voorbereiden (5 minuten)
- Terwijl de boekweit kookt, snijd je de banaan in plakjes op de snijplank met het mes.
Stap 3: Pap maken (3 minuten)
- Als de boekweit klaar is, haal je de pan van het vuur en voeg je de kaneel en de plakjes banaan toe.
- Roer alles goed door met een houten lepel of spatel.
- Proef de pap en voeg, indien gewenst, honing of ahornsiroop toe voor extra zoetheid.
Stap 4: Serveren (2 minuten)
- Schep de boekweitpap in een kom en garneer eventueel met noten of zaden.
- Geniet van je smakelijke en gezonde boekweitpap met kaneel en banaan!
Totaal tijd: 20-25 minuten
Let op: Dit is een zoutarm recept en is ideaal voor mensen die hun zoutinname willen beperken. Geniet van dit voedzame ontbijt zonder toevoeging van zout!
Reacties