Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Bloemkool met mosterdsaus

    Bloemkool met mosterdsaus

     

    Bloemkool met Mosterdsaus

    Geniet van een heerlijke en gezonde maaltijd met dit eenvoudige recept voor bloemkool met mosterdsaus. Perfect voor een doordeweekse avond!

    Benodigdheden

    • Grote kookpot
    • Middelgrote sauspan
    • Vergiet
    • Kleine kom
    • Garde

    Ingrediƫnten

    • 1 grote bloemkool, in roosjes
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 300 ml melk
    • 2 eetlepels Dijon mosterd
    • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • Optioneel: verse peterselie voor garnering

    Bereidingstijd

    Totale bereidingstijd: 30 minuten

    Stappen

    1. Vul de kookpot met water en een beetje zout en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook gedurende 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
    2. In de sauspan, smelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde gedurende 2 minuten om een roux te vormen.
    3. Giet langzaam de melk erbij en blijf constant roeren om klontjes te voorkomen. Kook de saus op een laag vuur totdat deze begint te dikken.
    4. Haal de sauspan van het vuur en roer de Dijon mosterd door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Schep de mosterdsaus over de gekookte bloemkoolroosjes. Garneer met verse peterselie indien gebruikt.

    Tips

    • Voor een extra rijke smaak kun je aan de saus een snufje nootmuskaat toevoegen.
    • Experimenteer met verschillende soorten mosterd voor variatie in smaak.

     

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bloemkool met mosterdsaus - Veelgestelde Vragen

    Kan ik de bloemkool ook stomen in plaats van koken?

    Ja, je kunt de bloemkool stomen voor een stevigere textuur. Stomen behoudt ook meer voedingsstoffen in vergelijking met koken.

    Je kunt wasabi of horseradish gebruiken als alternatief voor mosterd om een vergelijkbare scherpte te krijgen.

    Ja, zorg ervoor dat je een glutenvrije bloem gebruikt voor de saus, zoals rijstmeel of maĆÆszetmeel.

    Absoluut, gebruik amandelmelk, sojamelk of een andere plantaardige melk naar keuze.

    Je zou haver- of rijstmelk kunnen overwegen als alternatief voor notenmelk in de saus.

    Broccoli of Romanesco zijn goede alternatieven voor bloemkool in dit recept.

    Je kunt de saus maken in een diepe koekenpan of een kleine kookpot als alternatief.

    Bloemkoolroosjes kunnen een dag van tevoren worden gekookt en gekoeld bewaard; verwarm ze gewoon voordat je de saus toevoegt.

    Het toevoegen van knoflook, uien of kruiden zoals tijm kan een extra smaaklaag toevoegen aan dit gerecht.

    Je kunt de bloemkool vervangen door koolhydraatarme groenten zoals bloemkoolrijst of extra broccoli gebruiken.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen