Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Bloemkool met citroen en rozemarijn

    Bloemkool met citroen en rozemarijn

    Bloemkool met Citroen en Rozemarijn

    Ontdek hoe je een heerlijk gerecht van bloemkool met citroen en rozemarijn kunt maken! Dit eenvoudige en frisse recept is perfect als bijgerecht voor elke maaltijd. Volg de stappen hieronder voor een gegarandeerd succesvol resultaat.

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Mes
    • Snijplank
    • Rasp
    • Kom

    Ingrediënten

    • 1 grote bloemkool
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 citroen
    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 40 minuten

    Bereidingswijze

    1. Voorbereiden van de bloemkool: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in roosjes en plaats deze in een grote ovenschaal.
    2. Bereid de marinade: In een kleine kom, combineer de olijfolie, het sap van de citroen, fijngehakte rozemarijn, knoflook, zout en peper.
    3. Breng op smaak: Giet de marinade gelijkmatig over de bloemkoolroosjes en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
    4. Bakken: Plaatst de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de bloemkool 25-30 minuten, of totdat deze goudbruin en zacht is.
    5. Serveren: Rasp wat verse citroenschil over de geroosterde bloemkool voor extra frisheid en serveer warm.

    Geniet van je heerlijke, aromatische bloemkoolgerecht met een verfrissende touch van citroen en rozemarijn!

    Extra tips

    • Voeg wat Parmezaanse kaas toe over de bloemkool voor de laatste 5 minuten van het bakken voor een kaasachtige touch.
    • Gebruik voor een veganistische variant plantaardige olie in plaats van olijfolie en laat de kaas weg.

    Bewaaradvies

    Bewaar de overgebleven bloemkool in een afgesloten container in de koelkast. Het is tot 3 dagen houdbaar en kan zowel koud als opgewarmd worden geserveerd.

    Met dit eenvoudige en smaakvolle recept zet je in een handomdraai een gezond bijgerecht op tafel dat zowel kids als volwassenen zal verrassen. Eet smakelijk!

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Bloemkool met citroen en rozemarijn - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig om bloemkool met citroen en rozemarijn te maken?

    Voor dit gerecht heb je een bloemkool, 2 citroenen, rozemarijn, olijfolie, zout en peper nodig.

    Snijd de bloemkool in roosjes, verdeel deze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg citroenschil, rozemarijn, zout en peper toe. Bak in de oven op 200 graden Celsius tot het goudbruin en zacht is.

    Ja, je kunt gedroogde rozemarijn gebruiken. De regel is dat je ongeveer een derde van de hoeveelheid verse kruiden gebruikt als je gedroogde kruiden gebruikt.

    Je kunt de citroen vervangen door limoen of sinaasappel voor een vergelijkbaar fris accent zonder gebruik van citroen.

    Ja, je kunt de bloemkool ook stomen tot deze zacht is. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en plaats het nog even onder de grill voor extra smaak.

    Naast rozemarijn passen tijm, oregano of peterselie ook goed bij dit gerecht. Probeer te variëren om verschillende smaken te ontdekken.

    Ja, dit bloemkoolgerecht is volledig plantaardig en dus geschikt voor veganisten.

    Je kunt de leftovers tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat het goed afgedekt is.

    Ja, voeg bijvoorbeeld wortels of broccoli toe voor extra variatie en kleurrijkere maaltijd.

    Bak de bloemkool ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat het roosjes goudbruin en gaar zijn.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen