Bessen-Infused Iced Green Tea (Zoutarm Recept)
Benodigdheden
- Theepot
- Theefilter of thee-ei
- Groot glas of karaf
- Maatbeker
- Koelkast
- Schep of lepel
- Waterkoker
Ingrediënten
- 1 liter water
- 3 theezakjes groene thee
- 200 gram gemengde bessen (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en blauwe bessen)
- 1-2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel)
- Verse munt (optioneel, voor garnering)
Stappen en Tijdslijn
- Water Koken (5 minuten)Kook 1 liter water in de waterkoker. Zorg ervoor dat het water net begint te koken.
- Thee Infuseren (5-7 minuten)Neem de gekookte water en giet het in de theepot. Voeg de 3 theezakjes groene thee toe. Laat de thee ongeveer 5-7 minuten trekken, afhankelijk van hoe sterk je de thee wilt. Vergeet niet de theezakjes daarna te verwijderen.
- Bessen Voorbereiden (5 minuten)Was de gemengde bessen goed onder stromend water. Snijd de grotere bessen, zoals aardbeien, in kleinere stukjes. Dit helpt de smaken beter vrij te komen.
- Thee Koelen (1 uur)Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de afgekoelde thee in een groot glas of karaf. Voeg de bessen toe aan de thee. Zet de karaf vervolgens in de koelkast voor minstens 1 uur om het te laten infuseren.
- Serveren (5 minuten)Haal de karaf uit de koelkast. Proef de thee en voeg indien gewenst 1-2 eetlepels honing of agavesiroop toe voor extra zoetheid. Roer goed door en serveer in glazen met ijsblokjes. Garneer eventueel met verse muntblaadjes.
Geniet van je Zoutarme Bessen-Infused Iced Green Tea!
Dit verfrissende drankje is een gezonde manier om gehydrateerd te blijven zonder toegevoegde zout. Perfect voor warme dagen of als smakelijke dorstlesser!








Reacties