Banaan-Chocolade Smoothiebowl met Pindakaas en Zaadjes
Benodigdheden:
- Blender
- Hapjesbord of kom
- Lepel
- Mes
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
- 2 eetlepels natuurlijke pindakaas
- 1 kopje amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 1 eetlepel chiazaad of lijnzaad
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, voor zoetheid)
- Frisse fruit (zoals bessen of plakjes banaan, ter garnering)
- Hakte noten of granola (ter garnering)
Te nemen stappen:
- Bananen voorbereiden (5 minuten): Schil de bananen en snijd ze in plakjes.
- Ingrediënten mengen (5 minuten): Doe de bananen, cacaopoeder, pindakaas, amandelmelk, chiazaad of lijnzaad, en eventueel honing of ahornsiroop in de blender.
- Blenden (2-3 minuten): Blend alles tot een romige en gladde consistentie. Voeg indien nodig extra melk toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Opdienen (2 minuten): Schep de smoothiemix in een kom of bord.
- Garneren (5 minuten): Voeg je favoriete toppings toe, zoals fris fruit, gehalveerde noten of granola.
Totaal tijd: Ongeveer 20 minuten
Reacties