Aziatische Kipstoof met Gember
Welkom bij dit heerlijke en gezonde recept voor een Aziatische kipstoof met gember! Dit gerecht is niet alleen vol van smaak, maar ondersteunt ook een gezond cholesterolgehalte en is goed voor je immuunsysteem. Laten we samen aan de slag gaan en genieten van een maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is!
Ingrediënten
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of sesamolie)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stukjes verse gember (ongeveer 5 cm), geraspt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 3 wortels, in dunne schijfjes
- 400ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus (verlaagde zoutoptie indien gewenst)
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel pittige chilipoeder (optioneel)
- Verse koriander voor garnering
- Zout en peper naar smaak
Benodigdheden
- Dutch oven of een stevige braadpan
- Houten lepel
- Snijplank en mes
Bereidingswijze
- Verwarm de Dutch oven op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog eens 1-2 minuten tot het aromatisch is.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze tot ze goudbruin zijn aan alle kanten.
- Voeg de rode paprika, courgette en wortels toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de kokosmelk erbij en voeg de sojasaus, honing, kurkuma en chilipoeder toe. Roer alles goed door.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de stoofpot ongeveer 30 minuten sudderen. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aan de bodem plakt.
- Breng op smaak met zout en peper, en voeg indien gewenst extra chili toe voor wat meer pit.
- Serveer de stoofpot warm, garneer met verse koriander en geniet van deze smakelijke maaltijd!
Serveer Suggesties
Deze Aziatische kipstoof is perfect te combineren met volkorenrijst of quinoa voor een extra gezonde twist. Voeg wat gestoomde groenten toe voor extra kleur en voedingsstoffen. Eet smakelijk!
Dit gerecht is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een boost voor je gezondheid. Durf je het aan? Ga aan de slag en laat ons weten hoe het is gelukt!
Reacties