Verkwikkende Avocadobowl met Quinoa en Ei
Begin je dag goed met deze heerlijke avocadobowl vol met omega 3, vezels en tropisch fruit. Dit ontbijt is niet alleen goed voor je hart en darmen, maar ook nog eens een feest voor je smaakpapillen!
Ingrediënten voor 2 porties
- 100 g quinoa
- 2 rijpe avocado’s
- 4 eieren (bij voorkeur van vrije uitloop)
- 1 banaan, in schijfjes
- 100 g blauwe bessen
- 50 g kokosvlokken
- 1 eetlepel chiazaad
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop (optioneel)
- 1 limoen, sap en rasp
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Kook de quinoa: Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water. Kook het in een pannetje met 250 ml water en een snufje zout. Laat het 15 minuten koken, totdat het water is opgenomen en de quinoa luchtig is. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Bereid de eieren: Kook de eieren in een pannetje met water gedurende 6-8 minuten, afhankelijk van hoe je je eieren wilt. Giet af en leg ze in koud water om het koken te stoppen. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Maak de avocadocreme: Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit in een kom en voeg het sap en rasp van de limoen toe. Prak alles tot een romige massa met een vork. Breng op smaak met een snufje zout.
- Stel je bowl samen: Neem twee kommen en verdeel de gekookte quinoa als basis. Schep er een flinke lepel van de avocadocreme bovenop. Leg de gehalveerde eieren ernaast en garneer met schijfjes banaan, blauwe bessen en kokosvlokken.
- Top af: Strooi het chiazaad over je bowl en drizzel eventueel wat honing of ahornsiroop voor een zoete touch.
Geniet van je gezonde ontbijt!
Deze avocadobowl is een waar feestje op je bord en geeft je de energie die je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Vergeet niet om je creatie op Social Media te delen met de hashtag #GezondOntbijt! Eet smakelijk!
Reacties