Avocado & Ei op Volkoren Toast
Benodigdheden:
- Een snijplank
- Een keukenmes
- Een steelpan
- Een broodrooster
- Een vork
- Een kleine kom
Ingrediënten:
- 2 plakken volkorenbrood
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren
- Snufje zout
- Versgemalen peper
- Optioneel: chilivlokken en citroensap
- Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook) voor garnering
Te nemen stappen:
-
Brood roosteren:
Rooster de plakken volkorenbrood in de broodrooster tot ze goudbruin en knapperig zijn. (Tijd: 3-5 minuten) -
Avocado voorbereiden:
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vlees eruit in een kom. Prak de avocado met een vork en voeg een snufje zout en eventueel wat citroensap toe. (Tijd: 5 minuten) -
Ei koken:
Kook een steelpan met water en breng dit aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze voor 6-7 minuten voor een perfecte zachtgekookte eierdooiers. (Tijd: 6-7 minuten) -
Toast samenstellen:
Leg de geroosterde plakken brood op een bord. Spreid de geprakte avocado gelijkmatig over elke plak. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze bovenop de avocado. (Tijd: 2 minuten) -
Afmaken:
Bestrooi met versgemalen peper, chilivlokken en eventueel verse kruiden voor extra smaak. (Tijd: 1 minuut)
Tijdslijn:
- Totaal bereidingstijd: 15-20 minuten
Eet smakelijk!
Reacties