Recept: Appel-wortel stoofschotel met linzen en kruiden
Benodigdheden:
- 1 grote pan
- Snijplank
- Mes
- Lepel voor het roeren
- Kom voor de linzen
Ingrediënten:
- 200g linzen (groen of bruin)
- 2 grote wortelen, in blokjes
- 2 appels, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen komijn
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding – 10 minuten:
- Ontdoe de linzen van eventuele onzuiverheden en spoel ze goed af onder koud water.
- Snijd de wortelen, appels, ui, en knoflook in blokjes of snippers.
- Fruit de ui en knoflook – 5 minuten:
- Verwarm de olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe en fruit ze tot de ui glazig is.
- Voeg de groenten toe – 10 minuten:
- Voeg de blokjes wortel en appel toe aan de pan en roer goed door.
- Bak het geheel 5-7 minuten totdat de groenten wat zachter zijn geworden.
- Linzen en kruiden toevoegen – 30 minuten:
- Voeg de linzen, groentebouillon, tijm, komijn, peper, en zout toe aan de pan.
- Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af en laat het 25-30 minuten sudderen, tot de linzen en groenten gaar zijn.
- Serveren – 5 minuten:
- Proef de stoofschotel en pas eventueel de kruiden aan.
- Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Totaal tijd: Ongeveer 60 minuten