Melanzane di Parmigiana. Een heerlijke lasagne dat past in een koolhydraat beperkt eetpatroon.

 

Lasagne uit de Siciliaanse keuken gemaakt van aubergine bladen.

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 3

Equipment

  • grillpan of plaat
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines in plakken gesneden
  • 1 rood ui of bos ui
  • 1 paprika
  • 200 gram mager rundergehakt maar kan ook prima vegetarsich
  • pastasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 tot 2 cm en bestrooi met peper en naar wens een snufje zout
  • fruit de ui met de knoflook en rul het gehakt.
  • Voeg op het laatst de paprika toe
  • bereid de pastasaus en voeg de groenten en gehakt toe
  • gril de auberginebladen in de grillpan aan beide kanten
  • leg daarna wat auberginebladen in een ovenschaal als bodem voor je lasagne
  • doe hier een laagje van de pastasaus op
  • bouw op deze manier je lasagne op en eindig met een laag auberginebladen
  • Bestrooi de lasagne met de parmezaanse kaas en zet de schaal nog even in de voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten

Notities

Dit winterse weer vraagt om wat comfort food!
 
Zoals een lekkere koolhydraatarme lasagne waarbij je de bladen maakt van gegrilde aubergine.
Ik ben dól op de Mediterrane keuken en vooral op de Italiaanse gerechten. Maar vaak zijn ze helaaas wel erg rijk aan koolhydraten.
Dit Siciliaanse recept past echter wél uitstekend in een koolhydraat beperkt eetpatroon en is héérlijk!
En binnen een half uurtje al op tafel! Lekker met een salade als bijgerecht.
Is dit artikel ook interessant voor een bekende?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating