Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

    Komt een mens bij de dokter

    Komt een mens bij de dokter

    19 unieke mensen met ieder hun eigen verhaal zijn geportretteerd voor een reizende tentoonstelling.
    En ik (Maxine) ben één van die 19 mensen. Onze verhalen verschillen, maar we hebben wel degelijk iets heel belangrijks met elkaar gemeen namelijk: onze zoektocht naar passende zorg!

    In de tentoonstelling, die vanaf 24 mei te zien is op het centraal station Utrecht en in het UMC Utrecht, zie je de portretten en lees je verhalen uit de spreekkamer.
    Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben.

    Het doel van deze reizende tentoonstelling

    Komt een mens bij de dokter, een samenwerking van stichting Open Mind en de alliantie gezondheidszorg op maat is een bewustwording te creëren over het belang van die passende zorg voor iedereen! Met alle diversiteit die daar bij hoort.

    Mijn eigen verhaal over mijn gemiste hartklachten is daar één van de vele voorbeelden van.
    En daarom ben ik trots een steentje te hebben mogen bijdragen aan dit ontzettende belangrijke en actuele onderwerp!

    Op http://www.komteenmensbijdedokter.nl  vind je alle 19 portretten, gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans en onze verhalen  en in welke steden de tentoonstelling te zien is.

    De Alliantie Gezondheidszorg op maat bestaat uit WOMEN Inc. COC Nederland STICHTING RUTGERS

    Veelgestelde Vragen

    Wat is een reizende tentoonstelling?

    Een reizende tentoonstelling is een expositie die op verschillende locaties wordt getoond. In dit geval gaat het om “Komt een mens bij de dokter,” een tentoonstelling die door Nederland reist en draait om inclusie en gelijke toegang tot zorg.

    De tentoonstelling richt zich op inclusieve en passende zorg voor iedereen, met specifieke aandacht voor gender- en sekseverschillen in de gezondheidszorg en hoe deze zich uiten in de spreekkamer.

    Inclusie zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht gender, sekse of achtergrond, toegang heeft tot zorg die past bij hun unieke situatie. Dit vermindert ongelijkheden en verbetert de algehele kwaliteit van zorg.

    Sekse verwijst naar biologische verschillen zoals hormonen en chromosomen, terwijl gender gaat over sociale en culturele rollen. Beide kunnen invloed hebben op hoe ziekten ontstaan, zich ontwikkelen en behandeld moeten worden.

    Deze verschillen kunnen leiden tot andere symptomen, diagnoses en behandelmethoden voor mannen, vrouwen en mensen die zich niet in deze binaire indeling herkennen. Bijvoorbeeld: hartklachten uiten zich vaak anders bij vrouwen dan bij mannen.

    Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en bewustwording te creëren over belangrijke thema’s zoals inclusie in de zorg. Door meerdere locaties aan te doen, wordt kennis toegankelijk voor een breder publiek.

    Ja, door bewust te zijn van verschillen in zorgbehoeften, je arts hierop aan te spreken en te pleiten voor inclusieve zorg in je eigen omgeving. Samen maken we de zorg beter voor iedereen!

    Praat mee in onze forums

    Privé

    Je hebt geen toestemming om dit forum te bekijken.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen